Gratinovaná cuketa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Cuketa
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Olivy černé
  • 100 g Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1037 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 59.8 mg
  • Draslík 410.2 mg
  • Vláknina 4139.8 mg
  • Vitamín A 4139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme a odstraníme dužinu. Půlky osolíme, opepříme a pomažeme olivovým olejem. Pečeme na plechu asi 10 minut.

  • 2

    Mezitím utřeme máslo, sýr, sůl a pepř na hladkou hmotu.

  • 3

    Rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky, přidáme k sýrové hmotě a naplníme cukety.

  • 4

    Dáme je do ohnivzdorné misky, posypeme parmazánem a zapečeme asi 20 minut.

Komentáře k receptu