Polenta na grilu pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 56.4 mg
- Vláknina 3229.5 mg
- Vitamín A 3229.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme 400 ml vody a 2 lžíce oleje a posolíme. Přivedeme k varu.
-
2
Do vařící směsi vody a oleje přidáváme polentu a stále mícháme. Ztlumíme teplotu a necháme probublávat, stále mícháme. 15 minut vaříme, než polenta zhoustne. Zasypeme strouhaným parmezánem a mícháme, dokud se vše nespojí. Osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny.
-
3
Polentu navrstvíme na pekáč a rovnoměrně rozvrstvíme do koláče vysokého 2 centimetry. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky, kde ji můžeme ponechat i jeden den.
-
4
Než polentu budeme grilovat, pokrájíme ji na široké nudličky nebo kostky. Lehce ji potřeme olivovým olejem a pak z obou stran ogrilujeme. Podáváme jako přílohu k masu.