Špenátový salát s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1734 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 1136.3 mg
- Vláknina 12365 mg
- Vitamín A 12365 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.4 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody omyjeme, rozčtvrtíme, listy špenátu přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravé listy omyjeme a osušíme. Parmezán nakrájíme na slebé plátečky, pažitku posekáme na jemno.
-
2
Listy špenátu rozložíme na talířky, pokapeme octem, posypeme jahodami, pažitkou a přiložíme plátky Parmezánu. Zakapeme panenským olejem, osolíme, opepříme a podáváme.