Špenátový salát s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Jahody zahradní
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 60 g Pažitka
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 ml Balsamico ocet
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1734 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 1136.3 mg
  • Vláknina 12365 mg
  • Vitamín A 12365 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.4 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme, rozčtvrtíme, listy špenátu přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravé listy omyjeme a osušíme. Parmezán nakrájíme na slebé plátečky, pažitku posekáme na jemno.

  • 2

    Listy špenátu rozložíme na talířky, pokapeme octem, posypeme jahodami, pažitkou a přiložíme plátky Parmezánu. Zakapeme panenským olejem, osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu