Zeleninový vývar základní světlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 175 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2501.8 mg
- Vláknina 32534.8 mg
- Vitamín A 32534.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 149.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme pepř a mírně osolíme.
-
2
Přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a vaříme cca 60 minut. Přes jemný cedník scedíme do čistého hrnce a dál redukujeme tekutinu na potřebné množství.