Bulgurové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1590 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 997.1 mg
- Vláknina 44088.9 mg
- Vitamín A 44088.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Tekutina by se měla vsáknout.
-
2
Rajčata, papriky bez jádřinců a okurku nakrájíme na drobné kostičky, lístky máty posekáme na jemno. Zeleninu s mátou přidáme k bulguru, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
-
3
Bulgurové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme ještě vychladit v lednici.