Volská oka s chřestem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 250 g Slanina vepřová
  • 4.8 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 410.7 mg
  • Vláknina 4239.8 mg
  • Vitamín A 4239.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme. Slaninu pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Vodu uvedeme k varu, přidáme chřest a povaříme 3 minuty, poté slijeme a chřest rozdělíme na talíře. Třetinu oleje rozpálíme a osmažíme na něm dozlatova slaninu, poté vyjmeme a dáme stranou. Rozpálíme zbytek oleje, rozklepneme do něj vejce a osmažíme volská oka, která osolíme a opepříme. Vajíčka rozdělíme na talíře s chřestem a posypeme smaženou slaninou.

Komentáře k receptu