Italská špenátová příloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 94.8 mg
  • Draslík 308 mg
  • Vláknina 2419 mg
  • Vitamín A 2419 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté špenátové listy a bazalkové lístky vložíme do mixéru a rozmixujeme je na kaši. Špenátovou kaši dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, utřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, žloutek a vše promícháme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme ho do špenátové směsi. Vytřeme zapékací mísu máslem a špenátovou směs rozetřeme po dně do výšky 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 10–15 minut.

  • 2

    Zapečený špenát nakrájíme na čtverce a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu