Garganelli s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Bazalka
  • 500 g Těstoviny Garganelli
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 505.5 mg
  • Vláknina 14657.5 mg
  • Vitamín A 14657.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme menší a pevné cukety, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2mm tenké plátky. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Opláchneme bazalku, vytřepeme a dáme oschnout.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 5 litrů osolené vody, přisypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu.

  • 3

    Na pánvi pomalu rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a opečeme jej za stálého míchání. Přidáme cukety, osolíme a opékáme za častého míchání. Cukety musejí zůstat uprostřed sklovité a na okrajích pevné. Hotové cukety sundáme z plotýnky. Nasekáme bazalku na drobné kousky, několik celých lístků necháme na ozdobu. Do cuket vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu a piniové oříšky.

  • 4

    Těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce a promícháme s cuketami. Rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylou bazalkou a strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu