Salát z čekanky s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Pažitka
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 500 g Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 410.9 mg
  • Vláknina 8510 mg
  • Vitamín A 8510 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme hříbky, které důkladně očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Nakrájíme na tenké proužky, které doměkka osmahneme v pánvičce na rozehřátém másle. Dochutíme je solí a měkké hříbky necháme vychladnout.

  • 2

    Z čekanky odstraníme poškozené listy. Zdravé listy opláchneme pod tekoucí studenou vodou a potom listy osušíme. Suché listy nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou pažitku a petrželovou nať. Vše dobře promícháme. Nakonec přimícháme osmažené a vychladlé hříbky a ještě jednou zamícháme.

Komentáře k receptu