Těstoviny fusilli s citronovým pestem
Suroviny
- 50 g Olivy černé
- 30 g Rajčata sušená sterilovaná
- 240 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 12 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 251.2 mg
- Vláknina 5466.8 mg
- Vitamín A 5466.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Vařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmahneme piniové oříšky.
-
3
Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Parmezán nastrouháme najemno. Bazalku oláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
4
V misce smícháme olej, citronovu šťávu, česnek, větší část parmezánu a nakrájenou bazalku. Pesto dochutíme pepřem a solí a v míse promícháme s těstovinami. Potom do mísy ještě přimícháme rajčata a olivy.
-
5
Těstoviny s citronovým pestem rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými oříšky, zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.