Římský salát s pečenými kuřecími plátky a caesar dresinkem
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 50 g Máslo bylinkové
- 50 g Ančovičky konzervované
- 150 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Hořčice kremžská
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Pórek
- 2 ks Salát římský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko plnotučné
- 0.04 dl Olej olivový
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1305 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 158.8 mg
- Draslík 1368.2 mg
- Vláknina 8386.3 mg
- Vitamín A 8386.3 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 159.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Římský salát ze spodní strany seřízneme a uvolníme všechny listy. Důkladně propláchneme a necháme okapat. Z pórku odřízneme nejdelší list a z něj po celé délce ukrojíme cca 0,5 cm tenký plátek. Spaříme pod tekoucí horkou vodou a svážeme jím listy salátu dohromady.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, maso z obou stran osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vložíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a čerstvým rozmarýnem a v rozehřáté troubě cca 10 minut dopečeme.
-
3
Na dresink smícháme jogurt s majonézou a mlékem, ochutíme kremžskou hořčicí a česnekem. Ančovičky velmi jemně nasekáme a přidáme do zálivky. Osolíme a opepříme dle chuti.
-
4
Na každý talíř dáme připravený salát, rozdělíme kuřecí prsa, dozdobíme překrojenými cherry rajčátky, přelijeme dresinkem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.