Dip z jablek a křenu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Tvaroh tučný
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 32.6 mg
  • Vláknina 958.4 mg
  • Vitamín A 958.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 150 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve na hrubém struhadle nastrouháme důkladně omyté a oloupané jablko.

  • 2

    Poté v menší míse smícháme citrónovou šťávu, kůru a připravené jablko. Nakonec smícháme tvaroh, křen, sůl, pepř a jablkovou směs dohromady. Důkladně promíchaný a vychlazený dip ihned servírujeme.

Komentáře k receptu