Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Šalotka
  • 100 g Šunka parmská
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g Rukola
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 84.7 mg
  • Draslík 359.9 mg
  • Vláknina 11115 mg
  • Vitamín A 11115 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Přebereme rukolu, omyjeme, důkladně protřepeme a větší část natrháme na malé kousky. Zbývající rukolu odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu. Oloupeme a nasekáme nadrobno šalotky. Parmskou šunku nakrájíme na široké proužky.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu se lžičkou olivového oleje a uvaříme na skus těstoviny dle návodu. Po slití přes síto dáme na teplé místo, nejlépe zabalené do utěrky.

  • 3

    Nasekanou šalotku přidáme na rozpuštěné máslo a počkáme, až zesklovatí. Nasypeme rajčata a lehce povaříme do odpaření tekutiny.

  • 4

    Mascarpone přidáme k rajčatům a necháme rozpustit při mírné teplotě. Poté přidáme nakrájenou parmskou šunku s kousky rukoly, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Fusilli dáme na předem nahřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbylou rukolou.

Komentáře k receptu