Rigatoni s fazolkami a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Houby čerstvé
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Créme fraiche
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 20 g Kerblík
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 350 g Těstoviny Rigatoni
  • 120 ml Víno bílé
  • 3500 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2032 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 793.2 mg
  • Vláknina 16197.5 mg
  • Vitamín A 16197.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Fazolky očistíme, odkrojíme vlákna, nasypeme do sítka a na 1 minutu ponoříme do vroucí vody s těstovinami. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek s kerblíkem posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme fazolky, houby, orestujeme, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Přidáme smetanu, kerblík, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu