Grilovaný mečoun s citronovým dresinkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Oregano čerstvé
  • 800 g Filé z mečouna
  • 15 g Máta
  • 90 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 637.5 mg
  • Vláknina 350.6 mg
  • Vitamín A 350.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mečouna osolíme, opepříme a ugrilujeme na grilovací pánvi nebo na grilu z každé strany dozlatova. Do misky nalijeme citronovou šťávu, přilijeme olej, osolíme, opepříme, česnek nakrájíme na tenké plátečky, oregano a mátu posekáme najemno. Česnek s bylinkami přimícháme do dresinku a necháme chvilku uležet.

  • 2

    Ugrilované, ještě teplé porce mečouna potřeme dresinkem a podáváme.

Komentáře k receptu