Sépie vařená na víně s rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 300 g Passata (drcená rajčata)
  • 80 ml Olej olivový
  • 400 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 kg Sépie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1133 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 1050.9 mg
  • Vláknina 4638.5 mg
  • Vitamín A 4638.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a opláchnutou sépii nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme sépii a osmažíme. Přilijeme víno a na mírném plameni povaříme zhruba 30 minut. Před koncem varu přimícháme rajčata, sůl, pepř, bobkový list a vodu. Dobře promícháme a vaříme do změknutí.

Komentáře k receptu