Severočeské roštěnky s chřestem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 250 g Chřest bílý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 266.7 mg
  • Draslík 792.1 mg
  • Vláknina 2664.8 mg
  • Vitamín A 2664.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka natvrdo oloupeme a najemno nakrájíme.

  • 2

    Roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla a roštěnky na něm upečeme doměkka.

  • 3

    Chřest uvaříme, rozložíme na servírovací talíře, polijeme zbylým rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenými vajíčky. Na talíře přidáme upečené roštěnky, polijeme je šťávou z pánve a podáváme.

Komentáře k receptu