Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Kedlubna
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Strouhanka
  • 600 g Jehněčí plec
  • 20 g Šalotka
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 5 g Estragon
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Kerblík
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ml Olej rostlinný
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 1410 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 834.7 mg
  • Vláknina 7336.2 mg
  • Vitamín A 7336.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 96.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí plec nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v oleji z obou stran.

  • 2

    Do měkkého másla přimícháme nadrobno posekaný rozmarýn, tymián, estragon, šalvěj a kerblík. Ochutíme trochou soli, přimícháme strouhanku a v této směsi maso obalíme. Vložíme do trouby a necháme 10 minut při 180°C dojít.

  • 3

    V rendlíku roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu, zalijeme smetanou a dusíme, dokud zelí nezhoustne.

  • 4

    Špenátové listy přebereme, otrháme, povadlé vyhodíme. Mrkev nakrájíme na malé špalíčky, V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou šalotku, osmahneme, přidáme listy špenátu, špalíčky mrkve, prolisovaný česnek, rychle orestujeme a odstavíme.

  • 5

    Na talíře upravíme kopečky kedlubnového zelí, doplníme masem a ozdobíme špenátem s mrkví.

Komentáře k receptu