Švýcarské rybí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 118.8 mg
- Vláknina 2735 mg
- Vitamín A 2735 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z okouna osušíme, nasolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, rozložíme na tác a necháme 10 minut odpočinout. Zatím oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme plátky jablek a šunku na kostičky a na mírném ohni necháme podusit. Uleželé rybí plátky namáčíme do ušlehaného bílku, obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Do dušených jablek vmícháme nastrouhaný sýr a na každou porci osmažené ryby navršíme vzniklou směs.