Švýcarské rybí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Šunka dušená
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Okoun - filety
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.6 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 980 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 118.8 mg
  • Vláknina 2735 mg
  • Vitamín A 2735 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z okouna osušíme, nasolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, rozložíme na tác a necháme 10 minut odpočinout. Zatím oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme plátky jablek a šunku na kostičky a na mírném ohni necháme podusit. Uleželé rybí plátky namáčíme do ušlehaného bílku, obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Do dušených jablek vmícháme nastrouhaný sýr a na každou porci osmažené ryby navršíme vzniklou směs.

Komentáře k receptu