Zelené rajčatové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 26 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 1 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 106 mg
- Vláknina 1268.5 mg
- Vitamín A 1268.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a rozkrojíme na 4 části. Na pánvi bez oleje orestujeme buráky. Do pánve nalijeme olej a necháme na něm smažit listy kari, zelené chilli, česnek a hořčici po dobu 2 minut. Na pánev následně umístíme i rajčata, přidáme špetku soli a necháme smažit okolo 4 minut.
-
2
Směs následně vyklopíme do mísy a odložíme bokem, dokud nevychladne. Když je směs vychladlá, rozmixujeme s tamarindovou šťávou a můžeme podávat.