Zelené rajčatové čatní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 20 ks Chilli paprička zelená
  • 4 ks Kari listy
  • 1 špetka Sůl
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata zelená
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 1 polévková lžíce Tamarindová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 26 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 106 mg
  • Vláknina 1268.5 mg
  • Vitamín A 1268.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a rozkrojíme na 4 části. Na pánvi bez oleje orestujeme buráky. Do pánve nalijeme olej a necháme na něm smažit listy kari, zelené chilli, česnek a hořčici po dobu 2 minut. Na pánev následně umístíme i rajčata, přidáme špetku soli a necháme smažit okolo 4 minut.

  • 2

    Směs následně vyklopíme do mísy a odložíme bokem, dokud nevychladne. Když je směs vychladlá, rozmixujeme s tamarindovou šťávou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu