Indický salát Kosham Bary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 375 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Čočka jedlá
  • 400 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Cizrna černá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Čertovo lejno
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Okurka salátová
  • 8 ks Koriandr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 929.6 mg
  • Vláknina 25437.5 mg
  • Vitamín A 25437.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Luštěniny necháme louhovat v chladné vodě šest hodin. Okurku i rajče zbavíme slupek a rozkrájíme na drobné kostičky. Mrkev také zbavíme slupky, omyjeme a nastrouháme. Jogurt ochutíme špetkou soli a našleháme.

  • 2

    Ve velké míse smícháme čočku, cizrnu, nakrájenou zeleninu a našlehaný jogurt. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme koření. Zalijeme hořčicí, ochutíme lístky kari a nasekanou chilli papričkou. Směsí následně přelijeme salát, poté ho ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu