Drůbeží vývar Alexandra
Suroviny
- 166.67 g Celer bulvový
- 133.33 g Žaludky drůbeží
- 200 g Drůbeží maso vařené
- 0.83 kávová lžička Pepř černý celý
- 1.67 ks Mrkev kořen
- 1.67 ks Pórek
- 1 ks Salát hlávkový
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 1.67 ks Slepice
- 1.67 ks Petržel kořen
- 3.33 l Voda pitná
- 1.67 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1064 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 134 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 150 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 432.9 mg
- Draslík 1690.5 mg
- Vláknina 11431.2 mg
- Vitamín A 11431.2 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené drůbeží maso nakrájíme na nudličky, které dáme do menšího kastrolu, zalijeme 0,5 l přecezeného drůbežího vývaru a přivedeme k varu.
-
2
Hlávkový salát rozebereme na listy, vypereme, osušíme, nakrájíme na proužky, přidáme k masu s vývarem a opět necháme přejít varem.
-
3
Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme teplým rychlým drůbežím vývarem a servírujeme.
-
5
Rychlý drůbeží vývar [50292]:
-
6
Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.
-
7
Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.