Rizoto s houbami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1095 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 47.9 mg
- Draslík 676.1 mg
- Vláknina 12175 mg
- Vitamín A 12175 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. Sýr najemno nastrouháme. Zeleninový vývar v hrnci přivedeme k varu.
-
2
V druhém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, osmažíme na něm krátce nakrájenou cibuli, pak přisypeme plátky hub a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom k směsi přidáme rýži, vše promícháme a ještě chvilku smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vařit, až se ho polovina odpaří. Pak pomalu přiléváme za stálého míchání horký vývar a rýži necháme na mírném ohni uvařit doměkka.
-
3
Měkkou rýži s houbami opepříme, osolíme, vmícháme zbylé máslo a větší část nastrouhaného sýra.
-
4
Rizoto podáváme teplé, posypané sýrem.