Capellini s hrachovými lusky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Capellini
  • 400 g Hrachové lusky
  • 50 g Oříšky piniové
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Salát listový Dubáček
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 283.1 mg
  • Vláknina 13680.7 mg
  • Vitamín A 13680.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a vsypeme do mísy. Necháme na teplém místě.

  • 2

    Ve vodě po těstovinách uvaříme očištěné a omyté mladé hrachové lusky. Přidáme je do mísy k těstovinám, vše posypeme nastrouhaným sýrem a nasucho opraženými piniemi. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Nakonec salát pokapeme olejem, ozdobíme listy omytého dubáčku a ihned podáváme.

Komentáře k receptu