Candát se špenátovými těstovinami a zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 100 g Cuketa
  • 100 g Lilek
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 40 g Krevety tygří - loupané
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 240 g Nudle špenátové
  • 100 g Cibule červená
  • 80 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1216 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 349.1 mg
  • Vláknina 13602.5 mg
  • Vitamín A 13602.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety povaříme přibližně 5 minut, scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme nadrobno, přisypeme bazalku, přidáme změklé máslo, promícháme, směs zabalíme jako podlouhlou šišku do alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím uvaříme špenátové těstoviny do měkka, scedíme. Mrkev, lilek, cuketu a cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev pár minut povaříme, scedíme, s ostatní zeleninou nasypeme do pánve s rozehřátou polovinou olivového oleje, osmahneme, přidáme uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, několik minut restujeme. Filety z candáta v jiné pánvi osmažíme na druhé polovině oleje z obou stran do zlatova, osolíme a opepříme.

  • 2

    Těstoviny se zeleninou upravíme na talíře, navrch položíme filet ryby, na něj položíme kousek krevetového másla, aby se přímo na rybě rozpustil.

Komentáře k receptu