Těstoviny s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 125 g Mascarpone
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.5 kg Žampiony čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 469.2 mg
  • Vláknina 2700.4 mg
  • Vitamín A 2700.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny necháme vařit v dostatečném množství osolené vody.

  • 2

    Žampiony omyjeme, necháme okapat, poté je nakrájíme na čtvrtky a pokapeme citronovou šťávou, česnek oloupeme, nasekáme na jemno.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm usmažíme nakrájené žampiony, přidáme česnek a rozmarýn, dochutíme pepřem, solí, přilijeme víno, promícháme. Přivedeme k varu, přidáme mascarpone a pod pokličkou na mírném ohni vaříme 10 minut. Během vaření občas mícháme.

  • 4

    Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat, potom je rozložíme na servírovací talíře, přelijeme houbovou omáčkou a lehce posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu