Králík s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Králičí maso
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 20 g Houby sušené
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Víno bílé
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 752.3 mg
  • Vláknina 3633.8 mg
  • Vitamín A 3633.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté hřiby zalijeme čtvrlitrem teplé vody a necháme 10 minut máčet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Porce králíka omyjeme, osušíme, potřeme ze všech stran koriandrem, pepřem a solí.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a porce masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak zmírníme oheň a smažíme ještě 5 minut. Osmažené maso vyjmeme a odložíme do mísy.

  • 4

    Do pánve na olej dáme cibuli, krátce ji osmažíme, pak přidáme hřiby i s vodou, přilijeme víno a bez pokličky vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Do pánve přidáme sýr, necháme ho rozpustit a pak přisypeme nakrájená rajčata. Omáčku dochutíme petrželkou, pepřem a solí, důkladně promícháme, necháme ještě krátce provařit a polijeme jí porce králíka na talířích.

Komentáře k receptu