Hovězí maso na víně se zelím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 2 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 339.7 mg
  • Vláknina 3999.8 mg
  • Vitamín A 3999.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V misce metlou smícháme bílé víno a sójovou omáčku.

  • 3

    Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na krátké proužky, naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a proužky masa na něm prudce opečeme ze všech stran. Když pustí šťávu, přisypeme nakrájené žampiony, zelí, česnek a kapie, poprášíme paprikou, promícháme a přikryté dusíme. Po 15 minutách dušení přilijeme víno, smíchané se sójovou omáčkou. V průběhu dušení občas zamícháme a v případě potřeby podléváme vývarem. Když maso a ostatní přísady zcela změknou, necháme vypéct za stálého míchání téměř všechnu šťávu.

Komentáře k receptu