Artyčoky s mátou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Artyčoky
  • 40 g Celer řapíkatý
  • 30 g Šalotka
  • 90 g Olivy černé
  • 150 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Karotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 679.3 mg
  • Vláknina 18282.3 mg
  • Vitamín A 18282.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky omyjeme, odřízneme stvol a spičky, abychom se dostali až na srdíčka. Po očištění vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou.

  • 2

    Stranou nakrájíme šalotku, karotku, celer a všechnu pokrájenou zeleninu spolu s artyčoky a česnekem uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Artyčoky poté očistíme od chloupků uvnitř a rozkrojíme je na poloviny.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a lehce na něm opečeme lístky máty, sušená rajčata a vypeckované olivy. Osolíme, opepříme a smícháme s artyčoky a zeleninou. Posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu