Zeleninový vývar se sušenými houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 91 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 856.7 mg
- Vláknina 11784.8 mg
- Vitamín A 11784.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby necháme chvíli namáčet ve vodě, poté scedíme, necháme okapat a vodu zachytíme. Všechnu zeleninu nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo a houby i se zeleninou na něm podusíme. Tekutinu z hub doplníme vodou na množství 3/4 l a přilijeme do hrnce. Ochutíme solí a pepřem a cca 30 minut povaříme.
-
3
Vývar použijeme jako základ do omáček a polévek.