Ryba s omáčkou grepovou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 800 g Mořský ďas
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Grapefruity
  • 0.1 l Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 64.4 mg
  • Draslík 1232.8 mg
  • Vláknina 12780 mg
  • Vitamín A 12780 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oloupeme mrkev, nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev podusíme 10 minut.

  • 2

    Rozpůlíme grapefruity a vymačkáme šťávu přímo k mrkvi do hrnce, vmícháme šlehačku, podlijeme rybím vývarem a necháme povařit 5 minut. Omáčku rozmixujeme, osolíme, opepříme a udržujeme v teple.

  • 3

    Rybu opláchneme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a rybí kousky smažíme 5 minut.

  • 5

    Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu