Islandská kořeněná majonéza se smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Okurky nakládané
  • 300 g Majonéza
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Kapie
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 473 mg
  • Vitamín A 473 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapii zbavíme semen a nakrájíme na velmi malé kousky, naložené okurky nakrájíme na jemno.

  • 2

    V míse promícháme okurky s paprikou a majonézou. Poté vmícháme chilli koření, pepř, sůl a mletou papriku. Na závěr zamícháme smetanu.

  • 3

    Majonéza se hodí k salátům i těstovinovým.

Komentáře k receptu