Fusilli se smetanovou omáčkou a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Krevety tygří - loupané
  • 350 g Losos - filety
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 225 ml Víno bílé
  • 6 ks Rajčata
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 115.6 mg
  • Draslík 630.1 mg
  • Vláknina 8820.8 mg
  • Vitamín A 8820.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme a opepříme filet z lososa, vložíme do větší pánve, položíme na něj několik snítek kopru, přilijeme víno. Přivedeme k varu, poté na mírném ohni vaříme 5 minut. Následně lososa vyndáme, nakrájíme na menší kousky. Do vína přidáme nahrubo nakrájená rajčata a smetanu, vaříme 15 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, udržujeme v teple. Do směsi vložíme kousky lososa, předem uvařené krevety a směs zahřejeme. Nakonec omáčku smícháme s těstivnami, na talíři ozdobíme snítkou kopru a podáváme.

Komentáře k receptu