Hlíva na bazalce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 30 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.3 mg
  • Vláknina 687.5 mg
  • Vitamín A 687.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu očistíme a otřeme vlhkým ubrouskem, česnek prolisujeme, bazalku posekáme na jemno.

  • 2

    Do misky nalijeme olej, přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a česnek. Důkladně promícháme. Vložíme nyní hlívu, v olejové marinádě ji promícháme, necháme pár minut uležet.

  • 3

    Hlívu dáme do alobalové grilovací misky, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme zvolna 10 minut.

Komentáře k receptu