Plněný Hermelín
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 32 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 58.8 mg
- Draslík 60.2 mg
- Vláknina 1800 mg
- Vitamín A 1800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hermelín rozkrojíme na poloviny, měkký střed opatrně vyjmeme a v misce jej spolu s máslem a solí umícháme do pěny. Přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku, papriku a trochu usekané petrželové natě.
-
2
Směsí naplníme rozkrojený sýr a 1 lžíci směsi ponecháme na ozdobu. Přiložíme k sobě vždy dva a dva plátky Hermelínu a necháme ztuhnout v chladničce. Potom sýr rozkrájíme na díly jako dort a na širší stranu upravíme zbylou směs.
-
3
Nakonec pokrm ozdobíme snítkou petrželové natě.