Pečený kapr na leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1600 g Kapr obecný
  • 400 g Lečo sterilované
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 820 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme, osušíme a na podkovy naporcujeme kapra.

  • 2

    Osolíme, posypeme rybím kořením a dáme do pekáče.

  • 3

    Zalijeme zeleninovým lečem a necháme do druhého dne odležet.

  • 4

    Nakrájíme cibuli na kolečka a položíme na podkovy.

  • 5

    Dáme kousek másla a pečeme půl hodiny ve vyhřáté troubě.

  • 6

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu