Vývar kuřecí

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Kuřecí křídla
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 600 g Kuřecí krk
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 105.6 mg
  • Draslík 287 mg
  • Vláknina 4359.6 mg
  • Vitamín A 4359.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne.

  • 2

    Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.

  • 3

    Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Komentáře k receptu