Pulao rýže

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže Basmati
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 3 ks Kardamom
  • 2 ks Hřebíček
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 4 dl Voda pitná
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 718.3 mg
  • Vláknina 33880.8 mg
  • Vitamín A 33880.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme několikrát pod studenou vodou a dáme stranou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme hřebíček, celý pepř, kardamom a 1 minutu smažíme. Přidáme rýži a smažíme 2 minuty. Přidáme šafrán, vodu, sůl a pod pokličkou vaříme, dokud se voda nevstřebá.

  • 3

    Pulao rýži přendáme do servírovací mísy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu