Pečený losos na víně

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 917.1 mg
  • Vláknina 4317.1 mg
  • Vitamín A 4317.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli a citron nakrájíme na plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať nahrubo nasekáme.

  • 2

    Filety v míse přelijeme máslem, vínem, poklademe rozebranými plátky cibule, plátky citronu, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 1/2 hodiny.

  • 3

    Upečené filety servírujeme přelité výpekem, obložené cherry rajčátky a posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu