Grilované španělské ptáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Anglická slanina
  • 400 g Švestky
  • 400 g Fíky sušené
  • 20 g Koření grilovací
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 835 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 992.6 mg
  • Vláknina 14959.8 mg
  • Vitamín A 14959.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky namočíme do vody na 30 minut, scedíme, vypeckujeme a překrojíme na půlky. Fíky nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Maso nakrájíme na řízky, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme na tenké plátky. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra, posypeme švestkami a fíky, zavineme, dobře spojíme ve studené vodě namočenými párátky, celého ptáčka ještě potřeme máslem a obalíme v koření.

  • 3

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme připravené ptáčky a z každé strany opékáme přibližně 15 minut.

Komentáře k receptu