Grilované španělské ptáčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 835 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 52 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 992.6 mg
- Vláknina 14959.8 mg
- Vitamín A 14959.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky namočíme do vody na 30 minut, scedíme, vypeckujeme a překrojíme na půlky. Fíky nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Maso nakrájíme na řízky, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme na tenké plátky. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra, posypeme švestkami a fíky, zavineme, dobře spojíme ve studené vodě namočenými párátky, celého ptáčka ještě potřeme máslem a obalíme v koření.
-
3
Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme připravené ptáčky a z každé strany opékáme přibližně 15 minut.