Omáčka na špagety
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 50 g Celer - nať
- 100 g Pórek
- 400 g Špagety, Makarony vařené
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 124 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 16.9 mg
- Draslík 232.6 mg
- Vláknina 10940.9 mg
- Vitamín A 10940.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve očistíme veškerou zeleninu a nakrájíme ji na menší kousky. Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme zhruba 15 minut.
-
2
Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, zapražíme moukou a přilijeme mléko se smetanou, ochutíme solí, pepřem, šťávou z citrónu a muškátem.
-
3
Omáčku povaříme a nakonec promícháme s připravenou zeleninou, kromě brokolice, tu scedíme a promícháme s omáčkou až úplně nakonec.
-
4
Ihned servírujeme přelité na špagetách.