Kuře dušené po toskánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 588.7 mg
  • Vláknina 950.8 mg
  • Vitamín A 950.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře rozdělíme na kousky a větší kosti odstraníme. Maso osolíme, opepříme a vložíme na pánev s rozehřátým olejem.

  • 2

    Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a šalvěj. Pod pokličkou maso zvolna opékáme po obou stranách 20-30 minut.

  • 3

    Můžeme podávat s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu