Toasty s vejci a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 25 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 145.7 mg
- Draslík 76.7 mg
- Vláknina 1185 mg
- Vitamín A 1185 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou veku nakrájíme šikmo na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, sýr nastrouháme, okurku nakrájíme na vějířky.
-
2
Plátky veky z obou stran pomažeme tenkou vrstvou másla.
-
3
V misce rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přisypeme cibuli a sýr. Promícháme, směs rovnoměrně rozložíme na toasty, které vyskládáme na plech a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 10 minut, až směs na toastech ztuhne.
-
4
Toasty upravíme na talířky, ozdobíme vějířkem okurky a podáváme jako teplý předkrm.