Zelný salát s jablky a hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 8 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 609.4 mg
- Vláknina 17400.2 mg
- Vitamín A 17400.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 žloutky z uvařených vajec utřeme s olejem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme.
-
2
Očištěné hlávkové zelí nakrouháme a smícháme s oloupanými, jádřinců zbavenými jablky nakrájenými na kostky. Vmícháme připravenou zálivku a salát necháme chvíli odležet.
-
3
Před podáváním do salátu přidáme omyté hroznové víno.