Fazolové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 25 g Zázvor celý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 g Koriandr mletý
  • 600 g Fazole bílé sterilované
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Chilli paprička
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1089.2 mg
  • Vláknina 19315 mg
  • Vitamín A 19315 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme slunečnicový olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, chilli a strouhaný zázvor. Za občasného zamíchání chvíli smažíme, až se všechny vůně uvolní.

  • 2

    Vmícháme kari, kurkumu, mletý koriandr, kajenský pepř a sůl a mícháme 2 minuty.

  • 3

    Vložíme rajčata s většinou šťávy a podusíme 3 minuty. Přidáme scezené fazole a upravujeme ještě 5 minut, až jsou fazole prohřáté a šťáva zhoustla. Přidáme citronovou šťávu. Podáváme horké, ozdobené koriandrem.

Komentáře k receptu