Fusilli se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Šunka dušená
  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 150 g Sýr Gruyére
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 30 ml Sýr Parmezán
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 264.7 mg
  • Draslík 96.8 mg
  • Vláknina 5021 mg
  • Vitamín A 5021 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 348.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut.

  • 2

    Mezitím ušleháme vejce s mlékem, smetanou a polovinou nastrouhaného gruyéru. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Polovinu uvařených těstovin dáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme polovinou proužků uvařené šunky a celou vrstvu těstovin a šunky zopakujeme. Přilijeme směs smetany a vajec a promícháme. Posypeme zbytkem gruyéru a nastrouhaným parmezánem. Pečeme dozlatova 30 minut. Poté můžeme ihned servírovat.

Komentáře k receptu