Houbové smažené šišky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Strouhanka
  • 600 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 0.14 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 807.7 mg
  • Vláknina 15097.1 mg
  • Vitamín A 15097.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 313.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Petrželovou a libečkovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Očištěnou cibuli drobně nakrájíme a podusíme ji v pánvi na rozpáleném sádle. Přidáme houby, podle chuti posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, kmínem, promícháme a dusíme do doby, dokud se z nich nevydusí všechna šťáva.

  • 3

    Vše vyklopíme do mísy a když houby vychladnou, přidáme k nim drobně pokrájené rohlíky, mléko, vejce a houbovou směs dobře promícháme a necháme ji 15 minut odpočinout.

  • 4

    Z houbové směsi vytvarujeme šišky o síle 3-4 cm dlouhé přibližně 8 cm a obalíme je ve strouhance.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej a houbové šišky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Podáváme horké.

Komentáře k receptu