Červený boršč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Červená řepa
  • 5 g Oregano sušené
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1216 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 343.6 mg
  • Vláknina 3950 mg
  • Vitamín A 3950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu oloupeme a najemno nastrouháme. V hrnci rozpálíme olej a řepu osmažíme asi 4 minuty, občas promícháme. Zalijeme horkým hovězím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme dobromysl a 25 minut povaříme na mírném ohni, občas zamícháme. Podáváme horké.

Komentáře k receptu