Jáhlové knedlíčky na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 250 g Pórek
  • 1000 g Rajčata
  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 927.6 mg
  • Vláknina 18314.8 mg
  • Vitamín A 18314.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vývaru vsypeme jáhly a vaříme je zvolna pod pokličkou asi 20 minut.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kousky, polovinu omytých rajčat nakrájíme na špalíčky a zbylé nakrájíme na plátky.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém másle krátce osmahneme pórek a vyjmeme. Do pánve vložíme osolené a opepřené špalíčky rajčat a podusíme asi 10 minut.

  • 4

    Polovinu nasekané petrželky a pažitky smícháme s lučinou a vejci. Přidáme vařené jáhly a promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme karí kořením. Ze směsi tvarujeme asi 20 knedlíčků, které opečeme v horkém oleji po všech stranách dozlatova.

  • 5

    Plátky rajčat, pórek a zbylé bylinky přimícháme do rajčatové omáčky a krátce zahřejeme.

  • 6

    Jáhlové knedlíčky vložíme do omáčky a podáváme.

Komentáře k receptu