Česneková vepřová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 94 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 303.8 mg
- Draslík 978.5 mg
- Vláknina 1168 mg
- Vitamín A 1168 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová žebra s masem vcelku omyjeme a osušíme. 4 stroužky oloupaného česneku rozkrájíme na poloviny a zapíchneme je do masa. 4 stroužky česneku rozetřeme se solí, smícháme s olejem, citrónovou šťávou, drceným kmínem, žebírka směsí důkladně potřeme.
-
2
Maso dáme na pekáč s roštem, pečeme při 180 °C přibližně 1 hodinu. Když ho po hodině propíchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso je upečené.
-
3
Necháme ho ještě ve vypnuté troubě asi 5-10 minut, pak ho nakrájíme a podáváme.